Battery Day

Šéf Tesly naznačil, čo nasleduje od Battery Day. Nechystajú batériovú nezávislosť

Battery Day
Niektorí tiež očakávajú, že odhalená batériová stratégia prinesie kalifornskej spoločnosti úplnú nezávislosť od dodávateľov batériových článkov, čo môže byť obrovskou konkurenčnou výhodou. A to vďaka sebestačnej výrobe vlastných nových batérií, takže zásadne vylepšené vlastníctvo na úrovni výrobných nákladov, energetická hustota alebo rýchlosť nabíjania.

Vykrytie očakávaného nedostatku

Elon Musk  však  momentálne vyvracia , že ich nová batériová stratégia, ktorú budú prezentovať na Battery Day, prinesie nezávislosť dodávateľov batériových článkov. Uviedol konkrétne, že Tesla nemá v  pláne  znížiť nákup batériových článkov od spoločností Panasonic, LG, CATL alebo iných potenciálnych partnerov.

Práve naopak, objem dodávok chcú zvýšiť. V tejto súvislosti dodáva, že aj keď budú ich dodávatelia pracovať na plné obrátky, od roku 2022 Tesla výroba výrazný nedostatok tejto kritickej dôležitosti súčasti  elektromobilov . A práve preto musí začať s vlastnou produkciou batériových článkov.

Od roku 2022

Výroba vlastných článkov v masovom meradle má podľa Muska začať práve v roku 2022. Dodáva pritom, že vo všeobecnosti existuje veľká nepochopenie ohľadom škálovania produkcie novej technológie, ktoré „spôsobujú ťažkosti“. To má byť podľa neho o 1 000 až 10 000% náročnejšie ako v prípade výroby niekoľkých prototypov, pričom zavádzanie výrobných zariadení musí byť komplikované ako vytváranie nových produktov.

 

 

Páči sa ti?